Coed-Y-Wern Norton f. 2009

En av våra avelshingstar är nu till salu.

Norton är importerad från Wales, men har nu gjort sitt på vår gård.

Han godkändes för avel som treåring och vann samma år på Riks titeln Bästa Ungponny och Bästa Treåring. Visades som fyraåring och fick då 41p. Ej visad sedan dess.

Han har fyra avkommor, tre hingstar varav två av dem nu använts i aveln samt ett stoföl som vi valt att behålla. Han har i år betäckt två besökande ston, som vi hoppas är dräktiga.

Norton är rädd om sina öron varför det är lite svårt att få på honom grimman, men med rätt teknik och lite mutor går det bra. Vi lämnar aldrig grimmorna på i hagen här.

Han är snäll att leda och sköter handbetäckning utmärkt. Snäll att verka hovarna. Var lätt att lasta senast han åkte...

Norton trivs inte i små hagar! Ministorlek är 3000kvm med bra sysselsättning. Han har respekt för ström och går bra på tre trådar.

Om han får handbetäcka först kan det gå bra att gå med stoet sedan, om hon har lite skinn på näsan.

Avkommorna han har är:

Olympus Obelix 3år valack, som först fick betäcka och har ett superfint stoföl efter sig nu. Mycket trevligt temperament!! Snygg!! Något för stor för att spara som hingst.

Olympus Poseidon 2 år hingst(?), som bor på en ponnyridskola med bara valacker. Mycket trevlig att hantera och är redan van vid sadel och att ledas av barnen.

Olympus Pontiac 2 år hingst, har betäckt två ston i sommar. Riktigt snygg!! Hingstig!! Kommer att kastreras i höst då han känns för mycket för att att spara på. Han har en familj som kommer låta honom bo kvar här och tanken är framtida ridponny åt dottern samt gå med på ridskolan en del.

Olympus Penny 2 år sto med underbart temperament! Genomsnäll! Kommer bli framtida ridskoleponny och ev få några föl om lämplig hingst finns i Sverige då.

Kanske är du intresserad av avel?

Då har vi även det passande stoet Olympus Indy Pearl till salu, se nedan. De har avkomman Olympus Poseidon tillsammans.

Pris: 15000kr ej momsad

Paketpris Norton och Indy kan diskuteras.

Hör av dig via mail eller telefon

janna_olympus@hotmail.com

Olympus Indy Pearl f.2009

I januari 2019, när det förväntade fölet är avvant, kommer vi att sälja Indy, om rätt köpare dyker upp.

Hon är en mycket speciell dam som behöver någon som bryr sig om henne och som kan läsa hennes signaler.

Hon har inte velat ridas in och därför kan hon inte gå med på ridskolan, som tyvärr tar all min tid. Hon vill gärna gå på promenader! Hon vill borstas, men inte för länge!

Kratsa hovarna går bra. Verkning sådär, men med mutor funkar det. Detta pga min egen tidsbrist!

Indy är ett diplomsto med 42p, men engelsmännen tycker hon kunde ha bättre färger och teckning.

Hon har fått två jättesöta hingstavkommor och ett superfint stoföl! Är en mycket bra mamma och tar sig alltid på första betäckningen.

Indy är ranghög, men har respekt för större hästar (ca 140cm och uppåt)

Hon är fullständigt vaccinfri och har inte avmaskats kemiskt på några år utan får örter som håller parasiterna borta.

I dagsläget är hon ingen barnponny!! Från 15år går bra. Hon ogillar även handikappade människor.

Säljes endast till rätt hem då hon absolut inte får bli en vandringspokal!

Är du kanske intresserad av avel?

Då har vi även den passande hingsten Norton till salu, se ovan.

Pris: 15000kr inkl moms och upp till 3 månaders prövotid.

Paketpris Indy och Norton kan diskuteras.

Hör av dig via mail eller telefon.

janna_olympus@hotmail.com